Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres kalács torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga piskóta

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Kakaós piskóta

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Vaníliás krém

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 12,5 dkg vaj

Puncsos krém

  • 3 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 12,5 dkg vaj

A lapok lekenéséhez

  • 1 dl rumos tej

Tetejére

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához a tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm–es kapcsos formába simítjuk és kb 20–25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.

A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal.

A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk. A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.

Összeállítás: kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncsos krém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.

Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajt és a torta tetejére simítjuk.

A fehér csokoládét egy mokkáskanál étolajjal felolvasztjuk és a barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk belőle. Egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk. Szép mintás lesz így.

Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is lesz.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/meteres-kalacs-torta-2/