Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Méteres torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 0,75 teáskanál sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz

Krém

  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin

Tetejére

  • 2 tábla tortabevonó
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

A 4 tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, amíg szép krémes állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk az 1 dl olajat és az 1 dl langyos vizet, majd géppel tovább keverjük néhány percig, hogy jól összeálljon. A lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport, fakanállal belekeverjük a tojásos masszába. Ne aggódjunk, ha kissé keménynek tűnik a tészta, ez normális.

Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadva kb. 1 evőkanál cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Az őzgerincformát sütőpapírral kibéleljük, és a tészta felét beleöntjük. A másik feléhez kakaóport keverünk, majd ezt is megsütjük külön formában. Mindkét tésztát megsütjük, majd a gerincek mentén felszeleteljük őket.

Amíg a tészták hűlnek, elkészítjük a pudingokat a csomagoláson található leírás szerint, 3-3 evőkanál cukorral és 0,5-0,5 liter tejjel, majd miután kihűltek, belekeverjük a margarint. A kakaós tésztaszeleteket megkenjük a vaníliás pudinggal, a fehér tésztaszeleteket pedig a puncs ízű pudinggal, és szépen egymáshoz ragasztjuk őket.

Miután az összes szeletet összeragasztottuk, az egészet leöntjük tortabevonóval, majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Amikor kihűlt és megdermedt, felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/meteres-torta/