Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mézes-ágyas pálinkatorta grillázskrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes-ágyas pálinkatorta grillázskrémmel egy különleges desszert, amely az ünnepi asztal igazi éke lehet. A mézes-diós piskóta, a házi grillázs és a krémes, pálinkával ízesített töltelék harmonikus ízt alkotnak. Ez a torta nemcsak mutatós, de minden falatja gazdag és emlékezetes élményt nyújt.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
mennyei
Beküldte: 2013.08.29.

A tésztához

A krémhez

A házi grillázshoz

A díszítőmasszához

Elkészítése

Grillázs elkészítése

A diót és a cukrot egy lábasban melegítjük, folyamatosan kevergetve karamellizáljuk, amíg szép barna színt kap. Olajjal vékonyan kikent fémtálra vagy lapra borítjuk, elterítjük, majd hagyjuk kihűlni. Szilárdulás után kisebb darabokra tördeljük, és darálógépben finomra őröljük.

Díszítőmassza

A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük. Két nylonzacskót egymásba húzunk, belekanalazzuk a kakaós masszát, a sarkán apró lyukat vágunk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe tetszőleges mintákat rajzolunk. A tepsit 20 percre fagyasztóba tesszük, hogy a minta megdermedjen.

Piskóta

A tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, majd lassan belecsorgatjuk a tojássárgákat, az olajat és a pálinkát. Ezután hozzáforgatjuk a lisztet, amelyet előzőleg elkevertünk a darált dióval és a szódabikarbónával vagy sütőporral. A fagyasztóból kivett tepsiben, a díszítőmintára öntjük a masszát, és 180 °C-on kb. 20 percig sütjük. A kész piskótát tálra borítjuk, a sütőpapírt nedves ecsettel megkenjük, majd óvatosan lehúzzuk róla. Kihűlés után keresztben kettévágjuk.

Grillázskrém

A tejet a cukorral felmelegítjük, majd belekeverjük a darált grillázst, és hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a grillázsos alapot. A tejszínt a habfixálóval és a pálinkával kemény habbá verjük, majd a grillázskrémhez forgatjuk.

Összeállítás

Az egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Tipp

A tortát díszíthetjük egész diószemekkel vagy csokoládéforgáccsal is. Ha szeretnénk kevésbé alkoholos változatot készíteni, a pálinkát nyugodtan helyettesíthetjük aromával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is