Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes diós répatorta mascarpone krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl étolaj
  • 4 tojás
  • 10 dkg darált dió vagy mandula
  • 10 dkg méz
  • 40 dkg sárgarépa
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 darab vaníliarúd
  • csipet só
  • mazsola vagy kandírozott gyümölcsök ízlés szerint

Krém

  • 75 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 10 dkg porcukor ízlés szerint

Elkészítése

A répákat meghámozzuk, megmossuk és szárazra töröljük, majd apróra reszeljük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, mézzel, a vaníliarúd kikapart magjával, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. Addig keverjük amíg krémes, sűrű állagú lesz. Ekkor lassan hozzáöntjük az olajat és beleforgatjuk a répát, majd alaposan összekeverjük.

A száraz alapanyagokat összekeverjük és a tésztához adjuk. Végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk.

A masszát elosztjuk 2 db 20 cm-es tortaformában. Ha 2 kis formában sütjük, akkor megsülve egymásra helyezve szép magas tortát kapunk. Viszont ha laposabbat szeretnénk, akkor használjuk egy nagyobb méretű karikát.

180 fokra előmelegített sütőben 45-55 perc alatt megsütjük. Mindenféleképpen végezzünk tűpróbát, mert nehezen sül át, ezért is érdemes két formában sütni. A formákban hagyjuk kihűlni.

A mascarponét elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A tejszínt felverjük és a mascarponés krémhez keverjük. A kihűlt piskótákat félbevágjuk és a krémmel megtöltjük a lapokat.

A tetejére dekorációnak készíthetünk marcipán répákat, kedvünk szerint megszórhatjuk darált dióval, mandulával.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mezes-dios-repatorta-mascarpone-kremmel/