Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Torta receptek

Mogyoró”lisztes”-capuccino torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 22 cm-es torta karikához A piskótához: 6 db tojás 14 dkg mogyoró magőrlemény (liszt) 16 dkg kristály cukor 1 tk sütőpor 1 tk vanília aroma csipet só A krémhez: 5 dl növényi habtejszín 2 ek capuccino por 2 ek mogyoró likőr(opcionális) A díszítéshez: 10 dkg darált mogyoró Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
22 cm-es torta karikához

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 14 dkg mogyoró magőrlemény (liszt)
  • 16 dkg kristály cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk vanília aroma
  • csipet só

A krémhez:

  • 5 dl növényi habtejszín
  • 2 ek capuccino por
  • 2 ek mogyoró likőr(opcionális)

A díszítéshez:

  • 10 dkg darált mogyoró


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőpapírra 5 db, egyenként 22 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd  sütőlemezre helyezzük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd félre tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor háromnegyedével és egy csipet sóval félkemény habbá verjük. A maradék cukorral a tojások sárgáját kihabosítjuk. A két masszát óvatosan, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal összekeverjük, majd apránként hozzászórjuk a lisztes keveréket.

Illatozó, könnyed tészta alapot kapunk, amit az előkészített, sütőpapírra rajzolt körökben elosztunk, vékony torta lappá kenve mindet. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsülnek.

Kis pihentetés után, egy éles hosszú késsel a tészta korongok alá vágunk, vigyázva, mert törhetnek! A kissé ragacsos felszín természetes! Nem hiba ! 😀

A lapokat, sütőpapíron megfordítjuk és teljes kihűlésig egymásra téve(papírostól) tároljuk.

A tejszínhabot a capuccino porral, félkemény habbá verjük, ha szeretnénk itt adjuk hozzá a mogyoró likőrt, majd tovább habosítunk és betöltjük vele a lapokat.

A torta oldalát és tetejét is vékonyan lekenjük, hogy a darált mogyoróval be tudjuk panírozni. Ízlé szerint díszítjük és legalább 1 órán át hagyjuk össze érni az ízeket 😀

Nagyon könnyed és légies tortácska a jutalmunk, aminek nagyon különleges ízvilágot kölcsönöz az intenzíven mogyorós piskóta aromája.

Nagyon egyszerű, de annál látványosabb tortánk kerekedik!

Kötényeket felkötni! Kísérletezésre fel 😀

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is