Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyoróvajas sajttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 20 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg lágy mogyoróvaj

Töltelék

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 narancs reszelt héja

Tetejére

  • 175 g tejföl
  • 2 evőkanál porckor
  • földimogyoró

Elkészítése

A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal.

A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C-on 5 percig elősütjük.

A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C-on kb 45 percig sütjük.

A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.

A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mogyorovajas-sajttorta/