Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mojito torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 tojás
  • 25 dkg barnacukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 7 evőkanál olaj
  • 12 g sütőpor

Krémhez

  • 7 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg barnacukor
  • 2 csokor menta
  • 8 darab lime
  • 1,5 dl rum
  • 1 csomag habfixáló
  • 8 darab lapzselatin

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében. A lisztet apránként a felvert habhoz adjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A piskótatésztát öntsük a tortaformába (24 cm) és tegyük előmelegített sütőbe 170 fokra. Süssük készre 45-50 perc alatt.

A formában hagyjuk kihűlni az elkészült piskótát.

5 lime héját lereszeljük és félretesszük. A 25 dkg barnacukrot az 7 lime levével összekeverjük, felmelegítjük, hogy felolvadjon a cukor benne.

A mentát vágjuk apróra és adjuk cukor sziruphoz a reszelt lime héjakkal együtt, majd keverjük el benne. Amíg kihűl a cukorszirup, a zselatin lapokat áztassuk be, majd nyomkodjuk ki és adjuk a sziruphoz.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük bele a habfixálót és a mascarponét.

A kihűlt cukorszirupot keverjük el a tejszínes krémben.

A megsült és kihűlt piskótát vágjuk három lapra, majd az első lapot rakjuk bele a tortaformába és majd locsoljuk meg rummal. A rumos tortalapot kenjük meg a krémmel, majd a másik két lappal ezt ismételjük meg. A tortát és a megmaradt krémet rakjuk hűtőbe 2-3 órára.

Hűtés után a maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd mentával és lime gerezdekkel díszítsük fel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mojito-torta-2/