Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 tojás
- 15 dkg barna cukor
- 5 dkg keményítő
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg liszt
Krém:
- 6 lap zselatin
- 5 dl tejszín
- 1 tasak habfix
- 25 dkg mascarpone
- 5 lime
- 2 csokor mentalevél
- 25 dkg barna cukor
- 1,5 dl fehér rum
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt robotgéppel sűrű, világos habbá verjük.
A keményítőt elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beleforgatjuk a tojásos masszába.
Kivajazott, 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Krém készítése:
A zselatint vízbe áztatjuk.
Felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd a mascarponéval összekeverjük.
A lime-okat megmossuk, 3 héját lereszeljük, 5 levét pedig kifacsarjuk. A menta leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat díszítésre félrerakjuk.. A nagyobb leveleket apróra vágjuk.
A barna cukrot a lime levével elkeverjük egy lábasban, felmelegítjük, míg elolvad a cukor. A zselatint felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mentát és a lime reszelt héját, majd beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
Összeállítás:
A piskótát 3 felé vágjuk, rummal meglocsoljuk a lapokat, és fél órát pihentetjük.
Megtöltjük a krémmel, külsejére is kenünk, díszíthetjük a mentabóbitákkal, és filézett lime gerezdekkel.
[box style=”info”]Nagyon friss és üde, főleg egy meleg nyári napon 🙂 Aki szereti a Mojito-t mint koktél, annak csak ajánlani tudom ezt a tortát :)[/box]