Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kávétorták

Torta receptek

Mokkakrém torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mokkakrém torta igazi klasszikus, amelyben az étcsokoládé és a kávé íze találkozik.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gyulai Mariann
Beküldte: 2017.11.22.

Tészta:

Krém:

Elkészítése

Tészta:

Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra hőlégkeveréssel.

A csokoládét lereszeljük vagy robotgépben finomra őröljük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt csokoládét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A masszát egy 23 cm átmérőjű, nem kikent tortaformába öntjük. Addig sütjük, amíg a teteje rugalmasan visszaugrik, ha megnyomjuk. Ez körülbelül 40-45 percet vesz igénybe. A kész piskótát rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mokkakrémet. Egy tálban a habtejszínt az instant kávéval és a kakaóporral kemény habbá verjük. A krém egynegyedét félretesszük a díszítéshez.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát recés késsel három egyforma lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a krém egy részével, majd ráhelyezzük a következő tésztalapot,és ismét megkenjük. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a krém elfogy.

A tetejét és az oldalát vékonyan bevonjuk mokkakrémmel, végül a félretett krémmel tetszés szerint díszítjük.

Tipp:

A mokkakrémet feldobhatjuk egy kevés vaníliakivonattal vagy reszelt narancshéjjal, így még különlegesebb ízt kap. A tetejére reszelhetünk csokoládét vagy megszórhatjuk kakaóporral a klasszikus megjelenésért.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gyulai Mariann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is