Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mokkakrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 170 g étcsokoládé
  • 8 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 70 g finomliszt

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 2 kávéskanál instant kávé

Elkészítése

Tészta:

Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra hőlégkeveréssel.

A csokoládét lereszeljük vagy robotgépben finomra őröljük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt csokoládét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A masszát egy 23 cm átmérőjű, nem kikent tortaformába öntjük. Addig sütjük, amíg a teteje rugalmasan visszaugrik, ha megnyomjuk. Ez körülbelül 40-45 percet vesz igénybe. A kész piskótát rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mokkakrémet. Egy tálban a habtejszínt az instant kávéval és a kakaóporral kemény habbá verjük. A krém egynegyedét félretesszük a díszítéshez.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát recés késsel három egyforma lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a krém egy részével, majd ráhelyezzük a következő tésztalapot,és ismét megkenjük. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a krém elfogy.

A tetejét és az oldalát vékonyan bevonjuk mokkakrémmel, végül a félretett krémmel tetszés szerint díszítjük.

Tipp:

A mokkakrémet feldobhatjuk egy kevés vaníliakivonattal vagy reszelt narancshéjjal, így még különlegesebb ízt kap. A tetejére reszelhetünk csokoládét vagy megszórhatjuk kakaóporral a klasszikus megjelenésért.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mokkakrem-torta/