Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojásfehérje
- 6 dkg cukor
- 5 dkg finomliszt
- 3 dkg rétesliszt
- 3,5 dkg kakaópor
- 4 ek napraforgóolaj
Krém:
- 6 dl habtejszín
- 20 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 tojássárgája
- 4 dkg vaj
- 3 ek kókuszlikőr
Elkészítése:
A krémeket készítsük el egy nappal előre. Két külön lábasban forraljunk fel 3-3 dl habtejszínt, majd vegyük le a főzőlapról. A z egyik adaghoz keverjünk 20 dkg fehér csokoládét, a másikhoz pedig 20 dkg étcsokoládét felaprítva.
Válasszunk szét 4 tojást, és mindkét krémhez adjunk 2-2 db tojássárgáját, majd ha kicsit hűltek, 2-2 dkg vajat, és a fehér csokishoz még 3 ek kókuszlikőrt. Ezután tegyük őket egy éjszakára a hűtőbe.
Tészta készítése:
A tésztához verjük fel a 4 tojásfehérjét 6 dkg cukorral. Óvatosan vegyítsünk hozzá 5 dkg lisztet, 3 dkg réteslisztet, és 3,5 dkg kakaóport. Végül adjunk hozzá 4 ek olajat.
Töltsük a tésztát kivajazott, liszttel megszórt csatos (négyszögletes) tortaformába, és süssük 180 fokon kb. 45 percig. H a kihűlt, vágjuk 3 lapra.
Összeállítás:
A krémeket hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit, és nyomjunk belőlük felváltva csíkokat két tésztalapra. Rakjuk egymásra őket, majd helyezzük rájuk a harmadik tésztalapot. Kenjük meg a tortát a megmaradt csokoládés krémmel, és hűtsük le. Díszítsük csokoládé reszelékkel.

