Elkészítése
Piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk, és óvatosan összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 egyenlő lapra vágjuk.
Krém:
A tojásokat a tejjel, a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a mascarponét és néhány csepp mandula aromát, majd habosra dolgozzuk.
Összeállítás:
Az első piskótalapot megkenjük a mogyorókrémmel. A marcipánt vékonyra nyújtjuk, és a mogyorókrém tetejére simítjuk. Erre egyenletesen rákenjük a mascarponés krém felét, majd rátesszük a második piskótalapot. A második lapot is megkenjük a mascarponés krémmel, végül befedjük a harmadik piskótalappal.
Felső réteg:
A tojásfehérjét a cukorral és néhány csepp mandula aromával gőz felett kemény habbá verjük. Ezt egyenletesen a sütemény tetejére kenjük.
Díszítés:
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejét tetszőleges mintázattal díszítjük. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeérjenek és megdermedjenek.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
