Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mozart szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk, és óvatosan összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 egyenlő lapra vágjuk. Krém: A tojásokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.05.

Hozzávalók

A krém hozzávalói

A felső lapra

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk, és óvatosan összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 egyenlő lapra vágjuk.

Krém:

A tojásokat a tejjel, a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a mascarponét és néhány csepp mandula aromát, majd habosra dolgozzuk.

Összeállítás:

Az első piskótalapot megkenjük a mogyorókrémmel. A marcipánt vékonyra nyújtjuk, és a mogyorókrém tetejére simítjuk. Erre egyenletesen rákenjük a mascarponés krém felét, majd rátesszük a második piskótalapot. A második lapot is megkenjük a mascarponés krémmel, végül befedjük a harmadik piskótalappal.

Felső réteg:

A tojásfehérjét a cukorral és néhány csepp mandula aromával gőz felett kemény habbá verjük. Ezt egyenletesen a sütemény tetejére kenjük.

Díszítés:

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejét tetszőleges mintázattal díszítjük. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeérjenek és megdermedjenek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is