Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mozart szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 3 evőkanál víz

A krém hozzávalói

  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 doboz mascarpone
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 20 dkg marcipán
  • mandulaaroma

A felső lapra

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • mandulaaroma

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk, és óvatosan összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 egyenlő lapra vágjuk.

Krém:

A tojásokat a tejjel, a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a mascarponét és néhány csepp mandula aromát, majd habosra dolgozzuk.

Összeállítás:

Az első piskótalapot megkenjük a mogyorókrémmel. A marcipánt vékonyra nyújtjuk, és a mogyorókrém tetejére simítjuk. Erre egyenletesen rákenjük a mascarponés krém felét, majd rátesszük a második piskótalapot. A második lapot is megkenjük a mascarponés krémmel, végül befedjük a harmadik piskótalappal.

Felső réteg:

A tojásfehérjét a cukorral és néhány csepp mandula aromával gőz felett kemény habbá verjük. Ezt egyenletesen a sütemény tetejére kenjük.

Díszítés:

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejét tetszőleges mintázattal díszítjük. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a rétegek összeérjenek és megdermedjenek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mozart-szelet/