Elkészítése
Tészta
A tojásokat a cukorral legalább 15–20 percig habosra keverjük, amíg a térfogata jelentősen megnő és könnyű, levegős állagot kapunk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. Kikent, liszttel kiszórt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
Krém
A tojásokat a kakaóporral, a liszttel, a porcukorral és 3–4 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tűzről lehúzva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásos keveréket. A masszát gőz fölött, állandó keveréssel sűrűre főzzük. Ha elkészült, a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, és kihűlésig keverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, majd a torta külsejét is bevonjuk vele. Ízlés szerint díszítjük.
Dekoráció – Kiálló csokidíszek
Egy tálcát előzetesen a fagyasztóba teszünk. Ezalatt ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk fel egy edényben (nem szükséges hozzáadni semmit). A hideg tálcát kivéve tetszőleges formákat csorgatunk rá a folyós csokoládéból. A hideg felületen a csoki azonnal megszilárdul, így a díszek könnyen leválaszthatók és felhasználhatók a torta dekorálásához.
