Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagyon csokis torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • pici sütőpor

Krém

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

Tészta

A tojásokat a cukorral legalább 15–20 percig habosra keverjük, amíg a térfogata jelentősen megnő és könnyű, levegős állagot kapunk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. Kikent, liszttel kiszórt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Krém

A tojásokat a kakaóporral, a liszttel, a porcukorral és 3–4 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tűzről lehúzva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásos keveréket. A masszát gőz fölött, állandó keveréssel sűrűre főzzük. Ha elkészült, a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, és kihűlésig keverjük, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, majd a torta külsejét is bevonjuk vele. Ízlés szerint díszítjük.

Dekoráció – Kiálló csokidíszek

Egy tálcát előzetesen a fagyasztóba teszünk. Ezalatt ízlés szerinti mennyiségű csokoládét olvasztunk fel egy edényben (nem szükséges hozzáadni semmit). A hideg tálcát kivéve tetszőleges formákat csorgatunk rá a folyós csokoládéból. A hideg felületen a csoki azonnal megszilárdul, így a díszek könnyen leválaszthatók és felhasználhatók a torta dekorálásához.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/nagyon-csokis-torta/