Elkészítése
Tortalap:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a meleg vizet, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Belekeverjük a csokoládé eszenciát (ha használjuk) és a tört csokoládét. Sütőpapírral bélelt (24 vagy 26 cm-es) tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Narancsos krém:
Kevés tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport. A maradék tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk, hogy krémes állagot kapjunk.
Vajkrém:
A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Legalább 10 percig keverjük géppel, hogy könnyű állaga legyen. A forró vizet és az ételfestéket fokozatosan adagoljuk hozzá. Ha díszítésre is szeretnénk használni, osszuk két részre, és az egyikhez kevesebb folyadékot adjunk.
Torta összeállítása:
A kihűlt tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot egy tálcára helyezzük, és megkenjük a narancsos krémmel. Rátesszük a második lapot, majd kívülről és a tetején is bevonjuk a vajkrémmel. A babapiskótákat a torta oldalára helyezzük, és selyemszalaggal rögzítjük. A tetejét ízlés szerint habzsákból kinyomott vajkrémmel és narancsszeletekkel díszítjük.
