Elkészítése
A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük. Kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát. Végezetül apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojáshabot.
A tortaformát (24 cm) kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja és könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.
Belesimítjuk a tortaformába a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta. Ha megsült a torta, akkor rácson kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá verjük. A mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevet és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk és összekeverjük.
A krémet egy habzsákba kanalazzuk. Egy tortatartóra rátesszük az első torta lapot és a habzsák segítségével megtöltjük, majd ráhelyezzük a következő lapot, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik lappal és a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel és csoki lapokkal, valamint kandírozott cseresznyével díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.









