Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Narancskrémes csokitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük. Kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát. Végezetül apránként, laza mozdulatokkal […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.27.

Piskóta

Krém

Elkészítése

A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük.

A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük. Kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát. Végezetül apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojáshabot.

A tortaformát (24 cm) kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja és könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.

Belesimítjuk a tortaformába a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta. Ha megsült a torta, akkor rácson kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá verjük. A mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevet és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk és összekeverjük.

A krémet egy habzsákba kanalazzuk. Egy tortatartóra rátesszük az első torta lapot és a habzsák segítségével megtöltjük, majd ráhelyezzük a következő lapot, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik lappal és a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.

A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel és csoki lapokkal, valamint kandírozott cseresznyével díszítjük.

Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is