Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancskrémes csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 0,5 narancs leve

Elkészítése

A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük.

A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük. Kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát. Végezetül apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojáshabot.

A tortaformát (24 cm) kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja és könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.

Belesimítjuk a tortaformába a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta. Ha megsült a torta, akkor rácson kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá verjük. A mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevet és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk és összekeverjük.

A krémet egy habzsákba kanalazzuk. Egy tortatartóra rátesszük az első torta lapot és a habzsák segítségével megtöltjük, majd ráhelyezzük a következő lapot, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik lappal és a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.

A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel és csoki lapokkal, valamint kandírozott cseresznyével díszítjük.

Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/narancskremes-csokitorta/