Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Narancskrémes torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is. Az előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Amikor kihűlt, a piskótát két lapba vágjuk. A krémhez a pudingport […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.03.

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítése

A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is. Az előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Amikor kihűlt, a piskótát két lapba vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. Miután a krém kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.

A zselatint 1 dl narancslében elkeverjük, majd kis lángon, állandó keverés mellett áttetszőre feloldjuk. Hozzáadunk 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverjük, majd a többi krémhez adjuk, és óvatosan átkeverjük, ügyelve arra, hogy a krémet ne törjük össze.

A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. Végül a tortát naranccsal és kivivel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is