Elkészítése
A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is. Az előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Amikor kihűlt, a piskótát két lapba vágjuk.
A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. Miután a krém kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.
A zselatint 1 dl narancslében elkeverjük, majd kis lángon, állandó keverés mellett áttetszőre feloldjuk. Hozzáadunk 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverjük, majd a többi krémhez adjuk, és óvatosan átkeverjük, ügyelve arra, hogy a krémet ne törjük össze.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. Végül a tortát naranccsal és kivivel díszítjük.
