Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancskrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 dl 100%-os narancslé
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin

A díszítéshez

  • narancs
  • kivi

Elkészítése

A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is. Az előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Amikor kihűlt, a piskótát két lapba vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel, a narancslével és a cukorral folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd reszelt narancshéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. Miután a krém kihűlt, óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.

A zselatint 1 dl narancslében elkeverjük, majd kis lángon, állandó keverés mellett áttetszőre feloldjuk. Hozzáadunk 3-4 evőkanálnyi krémet, elkeverjük, majd a többi krémhez adjuk, és óvatosan átkeverjük, ügyelve arra, hogy a krémet ne törjük össze.

A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. Végül a tortát naranccsal és kivivel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/narancskremes-torta/