Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Narancsos-csokoládés torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához: Tészta: 6 tojás 6 evőkanál víz 10 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 12 evőkanál cukor 1 cs sütőpor Krém: 5 dl habtejszín 250 g tejföl 100 g cukor 2 csomag habfixáló 2 teáskanál étkezési zselatin 50 g csokoládé Teteje: 100 g csokoládé 50 g csokoládé díszítésnek Elkészítése: A piskótához a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
brigitta925
Beküldte: 2017.10.27.

Elkészítése

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 250 g tejföl
  • 100 g cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • 50 g csokoládé

Teteje:

  • 100 g csokoládé
  • 50 g csokoládé díszítésnek


Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.

Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.

A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tejszínhabot felverjük a habfixálóval.

A tejfölt a cukorral jól kikavarjuk, majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk.

A zselatint felmelegítjük 1 dl vízzel, addig míg el nem olvad, majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a tejszínhabos krémhez.

A kész krémet kétfelé vesszük. Az egyik felébe a narancsaromát, másik felébe a megolvasztott csokoládét keverjük.

A kihűlt piskótánkat három lapba vágjuk. Az alsó lapra a narancsos krémet kenjük, rá jön a második lap, erre a csokis krém és végül a harmadik piskóta.

Tetejére egy tábla csokoládét olvasztunk gőz fölött. Díszítésként fél tábla csokoládéból bonbont készítettem.

[box style=”info”]Én a tetejére készítettem még kristálycukorból karamell szálakat is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
brigitta925
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is