Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokitorták

Torta receptek

Narancsos csokoládétorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 tojás 100 g barna cukor 10 g vaníliás cukor 100 g finomliszt 20 g holland kakaópor 10 g reszelt narancshéj 1/4 kk fahéj 1/4 kk szegfűszeg 225 g étcsokoládé 200ml habtejszín A díszítéshez: narancs, egész fahéj, ánizs, csoki Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor 1/3-ával habosra verjük, a sárgáját a cukor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2014.12.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 100 g barna cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 100 g finomliszt
  • 20 g holland kakaópor
  • 10 g reszelt narancshéj
  • 1/4 kk fahéj
  • 1/4 kk szegfűszeg
  • 225 g étcsokoládé
  • 200ml habtejszín

A díszítéshez:

  • narancs, egész fahéj, ánizs, csoki


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor 1/3-ával habosra verjük, a sárgáját a cukor 2/3-ával és a vaníliás cukorral. A fehérjehabból egy keveset hozzáadunk a sárgájához, laza mozdulatokkal(habkártyával vagy más nagyobb felületű lapáttal) összekeverjük, majd a masszát hozzáadva a fehérjéhez szintén lazán összekeverjük.

Hozzáadjuk a narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget, és beleszitáljuk előbb a liszt felét, keverjük, aztán a maradékot, csomómentesre keverjük, végül jöhet bele a kakaópor is. sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük, 180C-on kb fél óráig sütjük. Miután teljesen kihűlt, 2 karikára vágjuk.

A csokit egy tálba tördeljük, felforraljuk a habtejszínt, és hozzáöntjük a csokihoz. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni. Mikor elérte a krémes állagot, egy keveset csillagcsöves habnyomózsákba töltünk, a többivel betöltjük a tortát, illetve lekenjük a tetejét, oldalát, majd cikk-cakkos kártyával díszítjük.

A maradék csokival rózsákat nyomunk körbe az aljára, illetve a tetejére, a díszek alá, rögzítés céljából.

[box style=”info”]Tálalás előtt minimum fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy a csoki kicsit puhuljon(hűtőben nagyon megdermed)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is