Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos diótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 9 dl tej
  • 2 db narancs
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag zselatin
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

Tészta:

A tojássárgáját cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk az étolajat. Amikor a massza már jó habos, hozzákeverjük a lisztet, amelybe előzőleg sütőport keverünk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. A masszát 4 vékony lapra osztva sütjük ki, vagy egyszerre is megsüthetjük, majd kihűlés után 4 lapra vághatjuk.

Krém:

A tejet és a narancs levét összekeverjük, és ebben megfőzzük a vaníliás pudingport a cukorral. Amikor a puding kész, még melegen hozzáadjuk a darált diót és a narancs lereszelt héját. A forró krémhez hozzákeverjük az elkészített zselatint (a csomagoláson található utasítás szerint langyosra hűtve), majd hagyjuk a krémet teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét óvatosan a kihűlt diós krémhez forgatjuk.

Összeállítás:

A diós-tejszínes krémmel megkenjük a tésztalapokat, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele. A maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.

A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/narancsos-diotorta/