Tészta:
A tojássárgáját cukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk az étolajat. Amikor a massza már jó habos, hozzákeverjük a lisztet, amelybe előzőleg sütőport keverünk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. A masszát 4 vékony lapra osztva sütjük ki, vagy egyszerre is megsüthetjük, majd kihűlés után 4 lapra vághatjuk.
Krém:
A tejet és a narancs levét összekeverjük, és ebben megfőzzük a vaníliás pudingport a cukorral. Amikor a puding kész, még melegen hozzáadjuk a darált diót és a narancs lereszelt héját. A forró krémhez hozzákeverjük az elkészített zselatint (a csomagoláson található utasítás szerint langyosra hűtve), majd hagyjuk a krémet teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét óvatosan a kihűlt diós krémhez forgatjuk.
Összeállítás:
A diós-tejszínes krémmel megkenjük a tésztalapokat, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele. A maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.
A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteljük és tálaljuk.