Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Narancsos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, de a tojássárgájához egy evőkanál narancslevet is hozzáadunk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát beleöntjük, és 170 fokon sütjük tűpróbáig. Ha a piskóta kihűlt, lapjában három részre vágjuk. A krém elkészítéséhez a pudingot 6 evőkanál cukorral feloldjuk a tejben, majd sűrűre főzzük. Miközben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Katalin Pogácsás
Beküldte: 2012.12.07.

Hozzávalók

Krém

Díszítés

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, de a tojássárgájához egy evőkanál narancslevet is hozzáadunk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát beleöntjük, és 170 fokon sütjük tűpróbáig. Ha a piskóta kihűlt, lapjában három részre vágjuk.

A krém elkészítéséhez a pudingot 6 evőkanál cukorral feloldjuk a tejben, majd sűrűre főzzük. Miközben hűl, a margarint kihabosítjuk a cukorral és a narancslikőrrel, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

Az alsó tortalapot megkenjük narancslekvárral, majd a krém harmadával. Rátesszük a második lapot, amelyet szintén megkenünk lekvárral és a krém második harmadával. Végül a harmadik lapot tesszük rá. Egy kevés krémet félreteszünk a díszítéshez, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát.

A torta tetejét és oldalát kókuszreszelékkel szórjuk meg, majd a félretett krémet nyomózsákba töltjük, és habrózsákat formázunk a tetejére. A tortát lehártyázott narancsgerezdekkel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Katalin Pogácsás
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is