Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Narancsos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét egy csipet sóval, a víz felével és a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a víz másik felével és az olajjal elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjés habhoz. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és egyenletesen összedolgozzuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos, 26 cm-es tortaformába öntjük, majd 170-180 fokon megsütjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.01.

Piskótához

Töltelékhez

Elkészítése

A tojásfehérjét egy csipet sóval, a víz felével és a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a víz másik felével és az olajjal elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjés habhoz. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és egyenletesen összedolgozzuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos, 26 cm-es tortaformába öntjük, majd 170-180 fokon megsütjük. Amikor kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, és még langyosan belekeverjük a vajat vagy margarint. A kihűlt tortalapokat visszahelyezzük a formába. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd a kemény habbá vert tejszínt is eloszlatjuk rajta. Egy narancsot apró darabokra vágunk, és eloszlatjuk a tejszínhabon. Ráhelyezzük a második lapot, majd ismét krém, tejszínhab és narancsdarabok következnek.

A legfelső lapot narancsízesítésű tejszínhabbal vonjuk be, amelyet narancslével ízesítünk. Végül a tortát marcipánnal és narancskarikákkal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is