Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 dl narancslé
  • 10 dkg margarin (vagy vaj)
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 2 darab narancs

Elkészítése

A tojásfehérjét egy csipet sóval, a víz felével és a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a víz másik felével és az olajjal elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjés habhoz. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és egyenletesen összedolgozzuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos, 26 cm-es tortaformába öntjük, majd 170-180 fokon megsütjük. Amikor kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, és még langyosan belekeverjük a vajat vagy margarint. A kihűlt tortalapokat visszahelyezzük a formába. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd a kemény habbá vert tejszínt is eloszlatjuk rajta. Egy narancsot apró darabokra vágunk, és eloszlatjuk a tejszínhabon. Ráhelyezzük a második lapot, majd ismét krém, tejszínhab és narancsdarabok következnek.

A legfelső lapot narancsízesítésű tejszínhabbal vonjuk be, amelyet narancslével ízesítünk. Végül a tortát marcipánnal és narancskarikákkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/narancsos-torta-2/