Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál narancslé

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor (a pudinghoz )
  • 15 dkg cukor (a margarinhoz )
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 5 cl narancslikőr
  • narancslekvár

Díszítés

  • kókuszreszelék
  • narancs

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, de a tojássárgájához egy evőkanál narancslevet is hozzáadunk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát beleöntjük, és 170 fokon sütjük tűpróbáig. Ha a piskóta kihűlt, lapjában három részre vágjuk.

A krém elkészítéséhez a pudingot 6 evőkanál cukorral feloldjuk a tejben, majd sűrűre főzzük. Miközben hűl, a margarint kihabosítjuk a cukorral és a narancslikőrrel, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

Az alsó tortalapot megkenjük narancslekvárral, majd a krém harmadával. Rátesszük a második lapot, amelyet szintén megkenünk lekvárral és a krém második harmadával. Végül a harmadik lapot tesszük rá. Egy kevés krémet félreteszünk a díszítéshez, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát.

A torta tetejét és oldalát kókuszreszelékkel szórjuk meg, majd a félretett krémet nyomózsákba töltjük, és habrózsákat formázunk a tetejére. A tortát lehártyázott narancsgerezdekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/narancsos-torta/