Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 40 dkg túró
  • 2 narancs

Külső krém:

  • 25 dkg margarin
  • 4 ek porcukor

Díszítés:

  • narancs
  • 1 csomag instant zselatin
  • víz


Elkészítése:

A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (24 cm-es) öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.

Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. Ezután a margarinos pudinghoz óvatosan hozzákeverjük a túrót is.

A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a krémmel, majd az apróra vágott narancsot teszünk a krém tetejére. Erre rátesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá. Ezt befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.

A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. A margarinos krémmel bevonjuk a tortát, és a tetejére gerezdekre szedett narancsot teszünk. Ezután az instant zselatint egy bögrébe öntjük, és megfelelő mennyiségű víz hozzáadása után simára keverjük. Ezt öntjük a torta tetejére.

A szélét a margarinos krémmel és a megmaradt narancsszeletekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/narancsos-turotorta-3/