Tészta:
A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd apránként a tojásos masszához adjuk, simára keverjük.
Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a töltéssel és díszítéssel folytatnánk.
Hab:
A tojásfehérjéket vízgőz felett kezdjük el habbá verni. Amikor már majdnem kész a hab, 3-4 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, amíg a hab fényes és selymes lesz.
A kihűlt tészta tetejét ízlés szerinti lekvárral megkenjük, majd egyenletesen rákenjük a tojásfehérje habot.
Csokimáz:
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal, majd a hab tetejére csorgatjuk, ügyelve, hogy a máz egyenletesen borítsa be.
Hűtés
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a hab és a csokimáz megdermedjen.