Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Néger torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojássárgája
  • 0,6 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 0,4 dl olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • lekvár

Csokimázhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

Tészta:

A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd apránként a tojásos masszához adjuk, simára keverjük.

Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a töltéssel és díszítéssel folytatnánk.

Hab:

A tojásfehérjéket vízgőz felett kezdjük el habbá verni. Amikor már majdnem kész a hab, 3-4 részletben hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, amíg a hab fényes és selymes lesz.

A kihűlt tészta tetejét ízlés szerinti lekvárral megkenjük, majd egyenletesen rákenjük a tojásfehérje habot.

Csokimáz:

Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal, majd a hab tetejére csorgatjuk, ügyelve, hogy a máz egyenletesen borítsa be.

Hűtés

A tortát hűtőbe tesszük, hogy a hab és a csokimáz megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/neger-torta/