Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Négyemeletes mennyország recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg darát keksz (háztartási)
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 5 dl tej + egy kevés
  • 5 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg túró
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás ízű krémpor
  • 250 g gesztenyemassza


Elkészítése:

25 cm-es csatos torta formában készítsük.

A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 ek porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztához hasonló tésztát kapunk.)

A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza.

A tésztát a kezünkkel egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába.

A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 ek porcukorral összekeverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.

5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, és a 2 csomag krémport. Gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem.) Egy spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.

A maradék 2 dl tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.

Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumplinyomón nyomtam ki.)

Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/negyemeletes-mennyorszag/