Elkészítése
Piskóta elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a 8 evőkanál kristálycukrot, majd lassú fokozaton elkezdjük felverni az elektromos habverővel. Fontos, hogy fokozatosan növeljük a sebességet, így a cukor szépen elolvad a tojásban. Összesen 20 percig verjük, amíg a massza habos és könnyű lesz.
Amikor a 20 perc lejárt, előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben óvatos mozdulatokkal, apránként hozzáadjuk a lisztet a felvert tojásos masszához. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és 10 perc sütés után visszavesszük a sütőt 150 fokra, majd készre sütjük a piskótát.
Krém elkészítése:
A konzerv barack levét egy lábosba öntjük, majd a konzerv barackok egynegyedét botmixerrel pépesítjük a lében. Kis lángon felforraljuk, közben a pudingport kevés vízben feloldjuk, és a forró barackos léhez keverjük, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve folyamatosan keverjük, amíg teljesen kihűl.
Összeállítás:
Amikor a piskóta teljesen kihűlt, körbe bevagdossuk, majd egy hosszú cérnával fűrészelő mozdulatokkal kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd a vékony szeletekre vágott barackok felét eloszlatjuk a krémen. Ezután ráhelyezzük a piskóta felső lapját.
A maradék krémet rákenjük a tetejére, majd a barackokkal rózsaformát alakítunk ki, haladva kívülről befelé. A rózsa szélét kivi szeletekkel díszítjük, ezek lesznek a “levelek”.
Díszítés:
A tejszínt felverjük, és körbekenjük vele a torta oldalát, majd babapiskótákat helyezünk körbe a torta oldalára. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és a torta tetejére locsoljuk. Amikor a zselé megdermedt, a babapiskóták mentén körben tejszínnel díszítjük.
Tálalás előtt a tortát hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen.
