A piskóta tésztához először a tojások sárgáját keverjük alaposan össze 5 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már majdnem kemény, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. Az elkészült fehérjehabot óvatosan összeforgatjuk a cukros sárgájával, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. A tésztát egy nagyobb, kivajazott és lisztezett formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A krémhez a pudingport keverjük össze a cukorral és a liszttel, majd öntsük fel a tejjel. Csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrítsük be. Még melegen adjuk hozzá a citrom reszelt héját. Ha langyosra hűlt, keverjük hozzá az áttört túrót, a margarint, és ízlés szerint a citrom levét. Alaposan dolgozzuk össze, hogy egységes krémet kapjunk.
A kihűlt piskótát vágjuk félbe, és töltsük meg a krémmel. A maradék krémmel kívülről is vonjuk be a tortát. Díszítésként aszalt áfonyát használhatunk.