Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Noémi tortája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta tészta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt

Citromos túrókrém

  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db citrom
  • 10 dkg margarin
Noémi tortája

Elkészítése

A piskóta tésztához először a tojások sárgáját keverjük alaposan össze 5 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már majdnem kemény, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük. Az elkészült fehérjehabot óvatosan összeforgatjuk a cukros sárgájával, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. A tésztát egy nagyobb, kivajazott és lisztezett formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

A krémhez a pudingport keverjük össze a cukorral és a liszttel, majd öntsük fel a tejjel. Csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrítsük be. Még melegen adjuk hozzá a citrom reszelt héját. Ha langyosra hűlt, keverjük hozzá az áttört túrót, a margarint, és ízlés szerint a citrom levét. Alaposan dolgozzuk össze, hogy egységes krémet kapjunk.

A kihűlt piskótát vágjuk félbe, és töltsük meg a krémmel. A maradék krémmel kívülről is vonjuk be a tortát. Díszítésként aszalt áfonyát használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/noemi-tortaja/