Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Nutellás-mascarponés torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 5 tojás 5 evőkanál víz 20 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg liszt 2 evőkanál holland kakaópor 1 teáskanál sütőpor Krémhez: 35 dkg nutella 35 dkg mascarpone Tejszínes krémhez: 2 dl habtejszín Elkészítése: A tojásokból vizes piskótát készítünk: a tojások fehérjét a vízzel elkezdjük felverni, közben kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez:

  • 35 dkg nutella
  • 35 dkg mascarpone

Tejszínes krémhez:

  • 2 dl habtejszín


Elkészítése:
A tojásokból vizes piskótát készítünk: a tojások fehérjét a vízzel elkezdjük felverni, közben kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha keményre felvertük, a tojások sárgáját is hozzákeverjük egyesével. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd óvatosan a habba keverjük.

26 cm-es tortaformába öntjük (aminek az alját kibéleljük sütőpapírral) és 180 °C-os sütőben (légkeverés nélkül) kb 25 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémeket: a nutellát a mascarponéval kikeverjük. A habtejszínt felverjük.

A megsült és kihűlt tésztát három részre vágjuk, az alsó felét megkenjük a nutellás krém felével, a felsőt pedig a tejszínnel.

Kívülről a csokis krém másik felével bevonjuk és kedvünk szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is