Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Nyuszitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 tojás 8 dl cukor 8 dl liszt 4 tk sütőpor 4 tk fahéj 1 kg pucolt lereszelt sárgarépa A töltelékhez : 25 dkg krémsajt 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: Szétválasztjuk a tojásokat, kemény habbá verjük a fehérjéket a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a tojások sárgáját […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztronyuszi
Beküldte: 2015.04.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 dl cukor
  • 8 dl liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 4 tk fahéj
  • 1 kg pucolt lereszelt sárgarépa

A töltelékhez :

  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojásokat, kemény habbá verjük a fehérjéket a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a tojások sárgáját és a sárgarépát.

Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24-26 cm-es) öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Akkor jó a tészta, ha már a hústűre nem ragad rá.

A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, és állni hagyjuk addig, amíg a torta ki nem hűl.

Ezután a tortát félbevágjuk, és megkenjük a töltelékkel. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Tetszés szerint dekorálhatjuk.

[box style=”info”]A képen látható tortát én Húsvétra csináltam. A nyuszi házi fondant, a “fű” körülötte pedig habtejszín és habfixáló.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztronyuszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is