Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 dl cukor
- 8 dl liszt
- 4 tk sütőpor
- 4 tk fahéj
- 1 kg pucolt lereszelt sárgarépa
A töltelékhez :
- 25 dkg krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat, kemény habbá verjük a fehérjéket a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a tojások sárgáját és a sárgarépát.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába (24-26 cm-es) öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Akkor jó a tészta, ha már a hústűre nem ragad rá.
A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, és állni hagyjuk addig, amíg a torta ki nem hűl.
Ezután a tortát félbevágjuk, és megkenjük a töltelékkel. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Tetszés szerint dekorálhatjuk.
[box style=”info”]A képen látható tortát én Húsvétra csináltam. A nyuszi házi fondant, a “fű” körülötte pedig habtejszín és habfixáló.[/box]