Hozzávalók:
Tészta:
- 2 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- csipetnyi sütőpor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg porcukor
- 2 dl natúr görög joghurt
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 20 dkg Oreo keksz
Dísz:
- 1,5 dl habtejszín
- 10-12 db Oreo keksz
Elkészítése:
A lap elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat. 20 cm-es formában 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése:
A mascarpone-t kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet.
A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük. 6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a forma szélét levesszük és habzsák segítségével 10-12 rózsát nyomunk a torta tetejére, amire rátesszük a félrerakott kekszeket.