Elkészítése
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 450 ml habtejszín
- 1 kis pohár görög joghurt
- 2 csomag oreo keksz
- 1 tábla csoki
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 24-26 cm-es tortaformába tesszük a masszát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez 450 ml habtejszínt felverünk, majd hozzáadjuk a görög joghurtot. Óvatosan belekeverjük a habba az összetört oreo kekszet.
A piskótára ráhalmozzuk a krémet, oreo keksszel, tejszínhabbal és csokival díszítjük.

