Elkészítése
Három egyforma méretű, kakaós piskótát sütünk.
A krémhez a pudingokat elkeverjük 10 dkg cukorral és 1 dl vízzel, csomómentesre kikeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy edényben fél liter vizet felforralunk, és lassan belecsorgatjuk a pudingos masszát. Lassú tűznél, folytonos kevergetés mellett, sűrűsödésig főzzük, majd hozzáadjuk a tojások habját, és addig hagyjuk a tűzön, míg a hab egyenletesen el nem oszlik (közben folyamatosan kevergetni kell). Ha ez megtörtént, levesszük a tűzről a krémet. Aki szereti, ekkor tehet hozzá mazsolát is. Hagyjuk a krémet kihűlni.
Ha kihűlt, megtöltjük vele a piskótalapokat. A torta oldalát bekenjük egy kevés krémmel, és pirított mandulával kirakjuk.
A díszítéshez a tejszínt felverjük, és ízlés szerint díszítjük a tetejét gyümölcsökkel, csoki díszekkel vagy mással. Ezen a tortán 2,5 narancs van vékonyan felszeletelve a díszítéshez. A csoki díszeket készen is meg lehet vásárolni, de én magam készítem. Egy ét tortabevonó felét felolvasztom vízgőz felett, majd nyomózsákba vagy nejlon zacskóba öntöm. Sütőpapírra elkészítem a mintákat, hideg helyre teszem, és miután megszilárdultak, díszíthetek vele. 🙂
