Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Oroszkrém torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az oroszkrém torta egy klasszikus desszert, amely lágy piskótából és rumos-vaníliás krémből áll. Könnyű, habos textúrája és finom ízei miatt kedvelt ünnepi sütemény. A tejszínes díszítés elegánssá és mutatóssá teszi, így bármilyen alkalomra méltó választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erika Meszaros
Beküldte: 2013.09.14.

Piskótához

Krémhez

Díszítés

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot kapunk. Ezután egyesével beleforgatjuk a tojássárgákat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.

A piskótát sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, megsütheti a lapokat külön-külön is.

Krém elkészítése

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű, de nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.

A Hulala tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Belekeverjük a rumot, és simára dolgozzuk.

Összeállítás és díszítés

A három piskótalap közé két réteg krémet kenünk. A maradék 2 dl Hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a torta tetejét és oldalát bevonjuk vele. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölccsel, csokoládéreszelékkel vagy cukordíszekkel.

Tipp

A krémbe keverhetünk kandírozott gyümölcsöt vagy mazsolát, hogy még inkább a klasszikus oroszkrém ízvilágát kapjuk. Ha intenzívebb rumos ízt szeretnénk, a piskótalapokat enyhén meglocsolhatjuk rumos sziruppal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is