Piskóta elkészítése
A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot kapunk. Ezután egyesével beleforgatjuk a tojássárgákat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.
A piskótát sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, megsütheti a lapokat külön-külön is.
Krém elkészítése
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű, de nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
A Hulala tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Belekeverjük a rumot, és simára dolgozzuk.
Összeállítás és díszítés
A három piskótalap közé két réteg krémet kenünk. A maradék 2 dl Hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a torta tetejét és oldalát bevonjuk vele. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölccsel, csokoládéreszelékkel vagy cukordíszekkel.
Tipp
A krémbe keverhetünk kandírozott gyümölcsöt vagy mazsolát, hogy még inkább a klasszikus oroszkrém ízvilágát kapjuk. Ha intenzívebb rumos ízt szeretnénk, a piskótalapokat enyhén meglocsolhatjuk rumos sziruppal.