Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • 3 dl habtejszín

Díszítés

  • 2 dl habtejszín
  • ízlés szerint díszek

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot kapunk. Ezután egyesével beleforgatjuk a tojássárgákat. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és fakanállal lazán a masszához keverjük.

A piskótát sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd három egyforma tortalapra vágjuk. Aki szeretné, megsütheti a lapokat külön-külön is.

Krém elkészítése

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrű, de nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.

A Hulala tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Belekeverjük a rumot, és simára dolgozzuk.

Összeállítás és díszítés

A három piskótalap közé két réteg krémet kenünk. A maradék 2 dl Hulala tejszínt kemény habbá verjük, és a torta tetejét és oldalát bevonjuk vele. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölccsel, csokoládéreszelékkel vagy cukordíszekkel.

Tipp

A krémbe keverhetünk kandírozott gyümölcsöt vagy mazsolát, hogy még inkább a klasszikus oroszkrém ízvilágát kapjuk. Ha intenzívebb rumos ízt szeretnénk, a piskótalapokat enyhén meglocsolhatjuk rumos sziruppal.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-10/