Elkészítése
Tészta elkészítése
A 8 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A másik felével kemény habot verünk a tojásfehérjékből. A fehérjehabot óvatosan a sárgájás keverékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, és készre sütjük. Miután kihűlt, a piskótát 3 egyforma lapra vágjuk.
Krém elkészítése
A pudingport kevés hideg tejjel és a 2 tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A krémet kihűtjük, majd rummal ízesítjük.
A zselatint elkeverjük a vízzel, vízgőz felett felmelegítjük, amíg teljesen feloldódik. A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, végül a zselatint is beleforgatjuk.
Összeállítás
A három piskótalap közé elosztjuk a krémet, majd a tortát megtöltjük vele. A tetejét és az oldalát tejszínhabbal vonjuk be. Az oldalát szeletelt mandulával szórjuk meg, a tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük. A kész tortát hűtőben pihentetjük, amíg szépen szeletelhetővé válik.
Tipp
A krémet gazdagíthatjuk kandírozott gyümölcsdarabokkal is, így még ünnepibb lesz a torta. Ha szeretnénk, a mandula helyett dióval vagy csokoládéreszelékkel is bevonhatjuk az oldalát.

