Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 3 dl tej
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 tojás sárgája
  • 9 dkg cukor
  • 3 dl cukrászhab
  • 1 dkg zselatin
  • 5 dl víz
  • rum
  • mazsola

Elkészítése

Tészta elkészítése

A 8 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A másik felével kemény habot verünk a tojásfehérjékből. A fehérjehabot óvatosan a sárgájás keverékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, és készre sütjük. Miután kihűlt, a piskótát 3 egyforma lapra vágjuk.

Krém elkészítése

A pudingport kevés hideg tejjel és a 2 tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A krémet kihűtjük, majd rummal ízesítjük.

A zselatint elkeverjük a vízzel, vízgőz felett felmelegítjük, amíg teljesen feloldódik. A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, végül a zselatint is beleforgatjuk.

Összeállítás

A három piskótalap közé elosztjuk a krémet, majd a tortát megtöltjük vele. A tetejét és az oldalát tejszínhabbal vonjuk be. Az oldalát szeletelt mandulával szórjuk meg, a tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük. A kész tortát hűtőben pihentetjük, amíg szépen szeletelhetővé válik.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk kandírozott gyümölcsdarabokkal is, így még ünnepibb lesz a torta. Ha szeretnénk, a mandula helyett dióval vagy csokoládéreszelékkel is bevonhatjuk az oldalát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-11/