Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Oroszkrém torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az oroszkrém torta igazi klasszikus, amelyet sokan ünnepi alkalmakhoz kötnek. A könnyű piskóta, a rumos-mazsolás krém és a habtejszín együtt igazán különleges ízharmóniát alkot. Nem túl édes, mégis gazdag desszert, amely méltó dísze lehet bármelyik asztalnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.11.03.

Piskóta

Krém

Díszítéshez

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral együtt habosra verjük, legalább 10 percig, amíg kemény, fényes masszát nem kapunk. Ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A masszát kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát vízszintesen három lapba vágjuk.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. Amikor kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingos alapba.

Összeállítás

Az alsó piskótalapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második lapot. A maradék krémmel megtöltjük, végül befedjük a harmadik lappal.

Díszítés

A tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A maradék habbal ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is