Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl habtejszín

Díszítéshez

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral együtt habosra verjük, legalább 10 percig, amíg kemény, fényes masszát nem kapunk. Ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A masszát kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát vízszintesen három lapba vágjuk.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. Amikor kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingos alapba.

Összeállítás

Az alsó piskótalapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második lapot. A maradék krémmel megtöltjük, végül befedjük a harmadik lappal.

Díszítés

A tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A maradék habbal ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-12/