Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 140 g cukor
  • 175 g finomliszt
  • 75 ml olaj
  • 75 ml tej
  • 2 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola és/vagy kandírozott vegyes gyümölcskocka
  • 3 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin (10 dkg vízbe áztatva)
  • vanília aroma vagy paszta esetleg fél rúd vanília magja kikaparva

Díszítéshez

  • 3 dl tejszínhab
  • mandula
  • kandírozott narancshéj

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy 22 cm-es sütőformát készítsünk elő.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 percig keverjük vagy amíg ki nem fehéredik és habosodik a massza, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat is. Egy hablapáttal vagy habverővel óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport.

A kész masszát öntsük a formába és süssük kb 40-45 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez tojásokat a tejjel, a cukorral, vaníliával gőz felett besürítjük állandó keverés mellett.

A zselatint beáztatjuk a vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban kb 5 másodperc alatt folyósra melegítjük, majd a vaníliás masszához keverjük. Levesszük a gőzről és kihűtjük, de vigyázzunk, ne dermedjen meg!

A tejszínhabot majdnem készre felverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és sima, stabil krémmé keverjük az egészet.

A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük egy magas falú formába, majd megkenjük a krém felével és megszórjuk a lecsepegtetett mazsola és kandírozott narancs felével, majd rátesszük a következő lapot és óvatosan rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk mazsolával és kandírozott narancshéjjal és befedjük az utolsó lappal és ezt is óvatosan ránymkodjuk.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felvert tejszínnel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-19/