Elkészítése
A piskótához először a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd három rétegre vágjuk.
A krémhez a tejből egy keveset félreteszünk, és abban a tojássárgáját a pudingporral csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a pudingporos keveréket, és folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha a puding kihűlt, a habtejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótalapokat.
A torta tetejét és oldalát felvert tejszínhabbal vonjuk be, majd tetszés szerint naranccsal és reszelt csokoládéval díszítjük.


