Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta lap

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém

  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 evőkanál cukor
  • 0,5 liter tej
  • 3 dl habtejszín

Díszítés

  • 2 dl habtejszín
  • csoki
  • 1 db narancs
Oroszkrém torta kép

Elkészítése

A piskótához először a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd három rétegre vágjuk.

A krémhez a tejből egy keveset félreteszünk, és abban a tojássárgáját a pudingporral csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a pudingporos keveréket, és folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha a puding kihűlt, a habtejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótalapokat.

A torta tetejét és oldalát felvert tejszínhabbal vonjuk be, majd tetszés szerint naranccsal és reszelt csokoládéval díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-2/