Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás (Külön választva)
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 6 evőkanál liszt

Krémhez

  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag pudingpor
  • barackbefőtt
  • 2 evőkanál cukor

Díszítéshez

  • marcipán
Oroszkrém torta kép

Elkészítése

A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.

Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.

Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.

Amikor elkészült, a lapot 3-ba vágjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük.

A két pudingport, a 2 ek cukrot megfőzzük, beledaraboljuk a barackot.

Tetszőlegesen díszítjük!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/oroszkrem-torta-3/